Indien je nog geen mailbox hebt aangemaakt doe dat dan eerst. Een handleiding kan je met deze link vinden.

Deze handleiding is gebaseerd op Microsoft Office Outlook 2016 Engelstalige versie, hetzelfde principe geldt voor elk andere e-mail client.

1. Klik in de menubalk van Outlook op File

3. Dan klik je vervolgens op Add Account

4. Vink Manual setup or additional server types aan en klik op Next

5. Vink POP or IMAP aan en klik op Next

6. Vul uw gegevens in aan de hand van de volgende stappen:

• Kies bij Account Type voor IMAP of POP3. (ons advies is IMAP)
  • Voor de Inkomende- als uitgaande mailserver gebruik je mail.domeinnaam.nl invullen (domeinnaam.nl vervangen voor de desbetreffende domeinnaam)
  • De gebruikersnaam voor je e-mailadres is altijd gelijk aan het e-mailadres.

• Het wachtwoord was ingesteld toen de mailbox aangemaakt werd in Plesk of DirectAdmin.

Vanwege veiligheidsredenen hebben wij geen inzicht in jouw wachtwoord. Mocht je het wachtwoord niet meer hebben dan kan je deze zelf opnieuw instellen in  hostingpakket (Plesk of DirectAdmin)

• Klik vervolgens op More Settings ... er verschijnt een nieuw scherm.
  • Op dit nieuwe scherm klik je op het tabblad Outgoing Server, vink vervolgens de optie:
          My outgoing server (SMTP) requires authenitication aan.

• Daarna klik je op het tabblad Advanced.
  • In het veld achter Outgoing server (SMTP): mag je poort 587 invullen.
  • Klik daarna op OK

De instellingen zullen nu getest worden, wanneer deze succesvol voltooid zijn klik je op Close

Nu kan je testen door middel van een e-mail te sturen naar jouw e-mailaddress.