Log in bij DirectAdmin door je domeinnaam te gebruiken met vier keer het getal twee achter .nl. Bijvoorbeeld: www.uwdomeinnaam.nl:2222

Login scherm van DirectAdmin

Nadat u ingelogd bent bij DirectAdmin krijgt u het 'Home' scherm te zien tenzij er meerdere domeinen op het hostingaccount staan, dan moet u eerst op het domein klikken dat u wilt beheren.

Met de inloggegevens van het DirectAdmin hostingaccount kunt u ook inloggen via FTP, als u meerdere FTP gebruikers wilt aanmaken dan doet u dat zoals hieronder beschreven.

FTP gebruiker aanmaken

Stap 1. Onder het kopje 'Your Account' klinkt u op de link 'FTP Management'.

Stap 2. Hier kunt u alle bestaande FTP gebruikers zien staan, klik hier op de link 'Create FTP account'.

Stap 3. Hier vult u de gewenste informatie in en klikt u op de knop 'Create'. Het account is hierna aangemaakt.

• (1) In het eerste veld voert u de gebruikersnaam in, wanneer u dan wilt inloggen doet u dat met de gebruikersnaam + @domeinnaam, bijvoorbeeld: webmaster@testdomein321.nl.
  • (2) U kunt een willekeurig wachtwoord laten generen, sla deze wel goed op.
  • (3) Elke FTP gebruiker kunt u limiteren to bepaalde folders, in dit voorbeeld mag de gebruiker alleen bij de 'public_html' folder waar de website staat.

FTP gebruiker verwijderen

Stap 1. Onder het kopje 'Your Account' klinkt u op de link 'FTP Management'.

Stap 2. Hier heeft u een overzicht van alle FTP gebruikers. (1) selecteer de gebruiker die u wilt verwijderen en klik op de knop 'Delete Selected'. U kunt ook een gebruiker tijdelijke blokkeren door op de knop (2) 'Suspend' te klikken.

De gebruiker die standaard wordt aangemaakt kan niet worden verwijderd.

standaard staat er altijd één account die niet verwijderd kan worden.