Nadat u ingelogd bent bij DirectAdmin krijgt u het 'Home' scherm te zien tenzij er meerdere domeinen op het hostingaccount staan, dan moet u eerst op het domein klikken dat u wilt beheren.

Met behulp van Installatron kunt u makkelijk en snel veel bekende web applicaties installeren, waaronder WordPress.

Zorg dat u altijd uw Wordpress installatie up-to-date houdt, inclusief plugins en thema's!

Stap 1. Onder het kopje 'Web Applications' klikt u op de link 'view more'.

Stap 2. In het zoekveld rechtsboven typt u 'WordPress' en drukt u op de enter toets, u kunt ook naar beneden scrollen en daar WordPress vinden in de lijst met applicaties.

Stap 3. Door op de knop 'Install this application' te klikken start u het installatie process, tevens is het ook mogelijk om een al bestaande WordPress installatie te importeren.

• (1) Hier vindt u alle informatie over de WordPress installatie die u gaat doen, zoals de versie nummer en de beschikbare talen waarin het geïnstalleerd kan worden.
  • (2) Voor het installeren van WordPress zijn er een paar vereiste, er moet plek zijn voor 1 MySQL database en 21MB schijfruimte. Dit zijn de minimale eisen.

Stap 4. Nu begint de installatie wizard, hier kunt u precies opgeven hoe u de WordPress installatie wilt hebben.

• (1) In het eerste veld kunt u de domeinnaam veranderen.
  • (2) In het 'Directory' veld is het mogelijk om de plek waar WordPress geïnstalleerd gaat worden te wijzigen.
  • (3) Onderaan staat ter bevestiging waar het geplaatst zal worden.

• (1) Hier kunt u de versie voor WordPress kiezen, wij raden aan om de laatste versie te gebruiken die staat als 'recommended'.
  • (2) Standaard wordt WordPress in het Engels geïnstalleerd, dit kunt u eventueel wijzigen naar het Nederlands. Let wel op dat niet alles correct vertaald zal worden.
  • (3) Mocht u willen dan kunt u hier nog de gebruikersovereenkomst lezen waar u mee akkoord gaat door het installeren van WordPress.
  • (4) Nieuwe updates die uitkomen voor WordPress kunnen automatisch worden uitgevoerd, u kunt het beste de optie 'Update to new minor versions and security releases' gebruiken om te voorkomen dat een update uw thema of plugins stuk maakt. Dan kunt u zelf wanneer dit het beste uitkomt grotere updates uitvoeren.
  • (5) Standaard staat dit op 'Do not automatically update WordPress plugins', deze kunt u beter wijzigen naar 'Update WordPress plugins as new versions become available' omdat verouderde plugins vaak de rede zijn waarom WordPress websites worden gehackt.
  • (6) Het thema kunt u beter niet automatisch laten updaten. Het updaten van een thema kan ervoor zorgen dat wijzigingen ongedaan gemaakt worden. Doe dit dus alleen wanneer u een backup heeft gemaakt.
  • (7) Gebruik hier de optie 'Create a backup and automatically restore the back if the update fails.' zo kunt u altijd de installatie herstellen.

• (1) Met het administrator wachtwoord logt u in bij uw WordPress beheerpaneel.
  • (2) Gebruik altijd een sterk wachtwoord dat minimaal 8 tekens lang is, cijfers, letters en speciale tekens bevat.
  • (3) Hier vult een geldig e-mailadres in.
  • (4) U kunt alvast de website titel invoeren, deze kan later altijd nog gewijzigd worden.
  • (5) Ook de website ondertitel kunt u vast invoeren, deze kan later nog gewijzigd worden.
  • (6) Als extra beveiliging is het mogelijk om twee factor authenticatie aan te zetten, dit doet u dan met Clef. Hier heeft u dan wel een mobiele telefoon voor nodig.
  • (7) Om te voorkomen dat mensen uw wachtwoord kunnen raden zet u 'Yes, limit failed login attempts for increased security. (Recommended)' aan.
  • (8) Mocht u meerdere websites willen draaien met één WordPress installatie kunt u dit aanzetten. Voor nu kunt u dit het beste laten op 'No, do not enable.', dit kan altijd nog aangezet worden.

Wanneer alles naar wens is ingesteld kunt u klikken op de knop 'Install'.

• (1) Extra instellingen kunt u nog wijzigen door te klikken op 'Let me manage these settings'. Meeste mensen zullen dit niet nodig vinden.

Nu is de installatie voltooid en kunt u beginnen met het opzetten van uw WordPress website. Het beheerpaneel voor WordPress vindt u door 'wp-admin' toe te voegen aan het einde van uw domeinnaam, bijvoorbeeld: www.domeinnaam.nl/wp-admin