Nadat u ingelogd bent bij DirectAdmin krijgt u het 'Home' scherm te zien tenzij er meerdere domeinen op het hostingaccount staan, dan moet u eerst op het domein klikken dat u wilt beheren.

Backup maken

Stap 1. Onder het kopje 'Your Account' klikt u op de link 'Create/Restore Backups'.

Stap 2. Hier kunt u aangeven wat meegenomen moet worden in de backup. Standaard staat alles geselecteerd en wordt er een backup gemaakt van het hele hosting account. Nadat u tevreden bent met de instellingen klikt u op 'Create Backup'.

Stap 3. U krijgt een bevestiging dat de backup gemaakt gaat worden, dit kan enige tijd duren afhankelijk van de hoeveelheid bestanden die opgeslagen moet worden.

Nadat de backup gemaakt is krijgt u een systeem bericht rechtsboven in het scherm. Backups worden geplaatst in de 'backups' folder als een .tar.gz bestand.

Backup terugzetten

Als u eerder een backup heeft aangemaakt of een geldige .tar.gz backup heeft geüpload naar uw hosting account in de folder 'Backups, dan kunt u deze terugzetten.

Stap 1. Onder het kopje 'Your Account' klikt u op de link 'Create/Restore Backups'.

Stap 2. Onderaan de pagina kunt u een backup terugzetten. Nadat de juiste backup geselecteerd is, klikt u op de knop 'Select Restore Options'.
  • (1) Bij de link 'Click here for a list of your current backups' kunt u navigeren naar de folder waar alle backups staan en hiermee een overzicht krijgen.
  • (2) Selecteer de juiste backup door deze te kiezen in de drop down lijst

Stap 2. U kunt kiezen welke onderdelen teruggezet moeten worden. Neem deze goed door en klik op de knop 'Restore Selected Items'. De backup wordt nu teruggezet.