Het verwijderen van een e-mailaccount doe je via het hostingpaneel. Voor de meeste klanten is dit DirectAdmin. De inloggegevens hiervoor heb je in het begin per email toegestuurd gekregen. Mocht je deze kwijt zijn dan kunnen wij deze opnieuw sturen.

Log in bij DirectAdmin door je domeinnaam te gebruiken met vier keer het getal twee achter .nl. Bijvoorbeeld: www.uwdomeinnaam.nl:2222

Login scherm van DirectAdmin

Nadat je ingelogd bent bij DirectAdmin krijg je het Home scherm te zien tenzij er meerdere domeinen op het hostingaccount staan, dan moet je eerst op het domein klikken dat je wilt beheren.

Let op! Met deze stappen verwijderd je ook alle mail die in de inbox staan van het e-mail account.

Stap 1. Navigeer naar het kopje E-mail Management en klik hier op het linkje E-mail Accounts.

Stap 2. In het nieuwe scherm heb je een overzicht van alle e-mail accounts, vink het account aan dat verwijderd moet worden (1) en klik op de knop Delete (2).

Stap 3. Er wordt eenmalig om een bevestiging gevraagd. Klik op de knop Ok.

Het e-mail account is nu verwijderd.