Hoe kan ik een Let's Encrypt certificaat installeren?

Op alle HappyHosting webhosting en reseller pakketten bieden wij de ondersteuning voor Let's Encrypt aan. De SSL certificaten van Let's Encrypt zijn zonder garantie of ondersteuning van de leverancier, verder biedt deze nog geen ondersteuning voor Wildcard SSL certificaten. Dit certificaat is alleen voor domein validatie, u kunt dan ook geen bedrijfsnaam gebruiken.

Wilt u meer zekerheid voor uw SSL certificaten? Een Wildcard of Uitgebreide Validatie SSL certificaat? Kijk dan naar ons aanbod van SSL certificaten.

In deze handleiding leggen wij uit hoe het certificaat geïnstalleerd kan worden op onze webhosting servers.

Voor het activeren van Let's Encrypt moet u inloggen op het hostingpaneel van Directadmin. Maakt u hier niet gebruik van? Neem dan contact op met onze servicedesk. De inloggegevens van het hosting account heeft u na de aanschaf van het pakket ontvangen.

Aanvragen en installeren van een Let's Encrypt certificaat

- Login in Directadmin.
- Klik op 'uw Domeinnaam'.
- Onder het kopje "Advanced Features" in het hoofdmenu van Directadmin klikt u op "SSL Certificates".

- Selecteer "Free & Automatic certificate from Let's Encrypt"
- Vul alle gegevens verder in.
- Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
- Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256

Ingevuld krijgt u dan het volgende te zien:

Wanneer u klaar bent, klikt u op “Save” aan de onderkant van het scherm en het certificaat wordt aangevraagd en geïnstalleerd.

Site gereed maken voor gebruik SSL

Ga terug naar de hoofdpagina van Directadmin, klik op "Domain administration" en klik vervolgens op uw domeinnaam.

Zorg er voor dat 'Secure SSL' aangevinkt is.

Selecteer "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als u deze optie niet selecteert dan dient u de website bestanden te verplaatsen naar de map van private_html.

Uw website is nu gereed om verkeer te ontvangen over HTTPS, het certificaat van Let's Encrypt zal elke 90 dagen automatisch vernieuwen. Geeft de browser nog een melding dat de website onveilig is? Bekijk dan ons artikel over het controleren op mixed content.